lördag 29 december 2007

Nyårsdesserten är bestämd


Visst Pannacotta kanske inte den nyaste av desserter men så himla gott! När det dessutom är Norrlandsstuk på menyn så är hjortron så underbart gott till. Ja den här får det bli!

Vad blir det för dessert hos dig?

Vit chokladpannacotta med hjortron
4 p

Ingredienser

Pannacotta:
2 gelatinblad
5 dl vispgrädde
1/2 dl mjölk
3 msk (40 g) socker
120 g vit choklad, hackad

Hjortrongelé:
2 gelatinblad
350 g hjortron
7 msk (100 g) socker


Tillagning

Pannacotta
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten cirka 5 minuter. Koka upp grädde, mjölk och socker. Tillsätt choklad och gelatin, rör tills det löst sig. Häll upp i fyra portionsformar eller glas. (Pannacottan på bilden är gjord med hjälp av en så kallad ut-stickare). Låt svalna, täck över och ställ kallt minst 3-4 timmar, gärna över natten.

Hjortrongelé
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten cirka 5 minuter. Koka upp hjortronen med sockret. Sila. Rör ner de urkramade gelatinbladen i den varma hjortronsaften. Låt svalna något innan du häller ett tunt lager över pannacottan. Kan förberedas dagen innan.

Marinerade hjortron
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda med hjortronen. Rör ner fl orsockret i hjortronen till önskad sötma. Hjortronen blir bäst om de får dra över natten

Bild och recept från Coop.se

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag ska göra pannacotta till efterrätt, och jag tror jag ska testa ditt recept, lät jättegott, fast jag funderar på att ta björnbär eller hallon istället för jag har inga hjortron. Hoppas bara jag lyckas med gelatinet, är inte så van vid det.
Gott slut och Gott nytt
Kram
Mia C

annamaria sa...

Hej Mia! Det mesta i bärväg funkar till pannacotta...så gott. Gelatin är inte så farligt som man tror!
Gott Nytt År! kram!

Anonym sa...

Tack det samma, hoppas ni får en härlig nyårsafton, menyn verkar fantastisk! Nu ska jag skriva ut receptet och sätta fart!
Kram
Mia