måndag 21 januari 2008

Delikatesser på nätet


Nu ploppar det upp fler och fler E-butiker. Delikatesser från jordens alla hörn finns att hitta. Idag gjorde jag en medelhavsletning.

Olika sorters pesto, tapenade av svarta oliver, gröna oliver, tomater, delikatesspasta, chutneys, oljor, vinäger, cantuccini - mandelskorpor, grissini, kryddor. Listan kan bli hur lång som helst.

Här är ett litet utbud mat-länkar och en kokbokslänk såklart!
Har du någon favvo-sida med mat, kryddor eller annat gottigt som går att beställa?11 kommentarer:

Johanna sa...

Ja, prova en dag och se hur det känns. Jag kollade in kostprogrammet i länken jag skickade dig och har följt det strikt. yrsel vid hunger beror nog på blodsockerfall och poängen är ju att man ska slippa det så du får prova och se hur det känns. Kaffeost är en norrländsk specialitet. Som halloumi men inte så salt, eller som den indiska panir ungefär. Jag äter den som snack men den ska eg. läggas i en kopp kaffe och bli halvsmält, när man druckit kaffet så äter man osten - mycket gott!

Anonym sa...

Hej! Jag har just lanserat webshopen www.tuvet.se idag. Jag har inte så många produkter än, men det kommer mer efter hand. Titta gärna in och kom med synpunkter!

Anonym sa...

Hej!

Har hittat din blogg genom portalen matforum.nu. Trevlig, lättläst! Såg dina länktips. Tyvärr verkar kryddlagret bara sälja till företag. De ligger inte så långt ifrån där jag bor, så jag skall luska lite mer...

annamaria sa...

Hej Ann-Sofi! Du har mycket mumsigt på din sida! Jag har ett par burkar av de ölandska kryddorna - de är underbara! Jag har lagt till dig på listan!

annamaria sa...

Välkommen matnjutning! Matforum är ett ypperligt forum för oss matnördiga....tack för de fina orden om min blogg! jag ska kika in hos dig nu!

Anonym sa...

Tack AnnaMaria, och lycka till med din kokbok. Man kan inte får för många kokböcker!

Johanna sa...

Guidar gärna men vet inte om jag kan så mycket mer egentligen. Det behöver inte nödvändigtvis vara ett problem att du är laktosintolerant, laktos=sockerart så det skulle t.om kunna gynna dig om jag förstått det rätt. Men du måste höra av dig om hur du tycker att det funkar!
Många skyggar vid tanken på kaffeosten men jag har aldrig mött någon som inte tyckt om den. Kaffet tar inte smak av osten annat än som om man hade haft mjölk i kaffet. Osten däremot får en jättegod smak av kaffet. Det är mer likt ostkaka än hårdost i smaken. Nästan sött. Inte alls salt eller smak av lagrad ost (det är ugnsbakad färskost).

Johanna sa...

gula ärtor: helt okej som laktosintolerant.
Trodde att det var den långsamma sortens kolhydrater men ser nu att ärtsoppa har ett GI-värde på 86 (grön ärtsoppa ett värde på 94). Det visste jag inte igår! För viktnedgång bör man äta kolhydrater med GI-värde under 70.

Johanna sa...

Rotmos är GOTT! Väldigt högt GI dock (potatismos har 98, kokta morötter 101 och kålrot 103). Såg att du (och jag därmed!) fick lite länktips av Agneta. Jag kollar in tabellen i boken "blodsockerblues" av Fredrik Paulun. Ang. grönsaker är tydligen såna som växer ovanför jord mer kolhydratfattiga än de som växer nedanför.

Eva Götharson sa...

Hej Anna!

Så fin din sida har blivit! Och alla recept som ser så goda ut! Måste testa Jesses lasagne :-).

Hoppas att ni alla mår bra och trivs med den nya familjemedlemmen!

Kramar

annamaria sa...

Hej Eva!tack så mycket! Allt är bara bra med oss. Lill-killen ligger i knät och sover gott. Prova Jesses lasagne den är super! Kramizzzzar