lördag 19 januari 2008

Veg Lasagna från Tasmanien


Tasmanien - där bor dem. Familjen Eastman - min bästaste vän Lisa, hennes Jesse och lille gulleplutten Pelle. Så den lilla/lille inneboende också...Jag har haft dem här hos mig under flera dagar. Alldeles underbart! Nu har de åkt mot USA och jag saknar dem redan. Jag får dock fortsätta njuta av Jesses recept på Vegetarisk Lasagne med bacon i...hahaha. Skämt och sido - receptet är ursprungligen vegetariskt från Mamma Eastman. När det då finns en köttätande pappa här i huset så blir det såklart bacon i. Jag är dock helt säker på att det inte behövs - jag upptäckte inte en bacon-bit...Det jag däremot upptäckte var den godaste lasagne jag någonsin ätit! Jesse och min älskling hade verkligen lyckats!!

Gör nu detta recept - det är underbart!!! det är rejält - frys in!

Jesses veg Lasagna
2 stora formar

6 zuccini
3 brk krossade burkar tomater med oregano och basilika
2 pressade vitlöksklyftor
½ kg champinjoner i skivor
1 stor hackad rödlök
1 burk pesto (vanlig)
5 röda paprikor
½ kg riven ost
1 pkt lasagneplattor ( detta var torkade)
ca 7 dl bechamelsås

Skär zuccinin i cm-tjocka långa skivor. Grilla dem på grillpannan så de får fin färg. Lägg de på ett fat. Grilla paprikorna i ugnen - grillvärme 250 grader med skalsidan uppåt. Grilla dem tills skalet är svart och bubbligt. Ta ut dem och ta bort det brända skalet. Stek svamp och lök.

Varva sedan grillad zuccini (läggs i botten), krossade tomater, grillad paprika och svampröran. Lägg sedan pesto, bechamelsås och riven ost överst. Grädda i ugnen ca 1,5 timme. Första timmen ska den gräddas under aluminiumfolie.

Sen behövs en sak till enligt Jesses recept: " then let someone else clean up all shit you´v left laying around the place and he can make a salad too". Denna he var min darling....ha...

4 kommentarer:

E-S sa...

Det här verkar ju hur gott som helst ju! Detta recept sätts ett litet hundöra på nu och kommer definitivt att testas inom en snar framtid!

lina sa...

Älskar lasagne, älskar vegetarisk mat...denna måste jag alltså testa! Dessutom är det pesto i, vilket jag också älskar!!!

Unknown sa...

Låter smaskigt! Jag odlar mycket squash på sommaren så då passar det bra att plocka fram detta.

Anonym sa...

Hej
Du undrade hur länge mangochutneyn höll sig. Jag har inte en aning. Här går den åt i rasande fart och har inte en chans att bli gammal.