söndag 6 januari 2008

Ekologisk barnmatDetta år - 2008, ett år i ekologiskt tecken. Vi startade så smått under 2007. Införde mer och mer ekologiskt tänk. Barnen kommer hem från skolan och ifrågasätter - "varför har inte vi ekologisk mjölk Mamma". Samvetet gnager tills nästa besök i affären, ekologiskt till dem som kan dricka Arlas mjölk. Det är värre med Valios laktosfria mellanmjölk...tyvärr finns den ej ekologiskt framställd. Med tanke på att den är dubbelt så dyr nu - hur dyr skulle den inte bli ekologiskt framställd - hemska tanke! Så Fram för ekologiska laktosfria produkter Valio!

I hyllan med barnmat - där finns ett fåtal ekologiska varianter. Dessa köper jag i alla fall alltid - i den mån det går. Mitt löfte under 2008 - köpa ekologisk barnmat och ekologisk mjölk! Ja inte blir detta en revolutionerande åtgärd men alltid en bit på väg!
Det är många som hänger på den kravmärkta trenden - Matälskaren Lisa radar upp sina löften här. Så var med du också!

Hur ska du bli bättre på att hjälpa vår värld? Som sagt - en liten grej blir mycket när många hjälps åt!

6 kommentarer:

Sara sa...

Jag är ju som er laktosintolerant och som du själv säger så finns ju inte Valios som sådan, och jag vågar inte ens tänka på hur mycket en liter skulle kosta. Men det får väl bli ett senare problem. Jag lägger in recept i det laktosfria köket på Valios hemsida ibland, efter ett tag så får man en värdecheck på 20 kr. Räcker åt en liter i alla fall.
Annars brukar jag handla ekologiska frukt och grönsaker så gott det går och i den mån jag hittar.Men jag är nog den förste att erkänna att jag inte riktigt har fått in det i systemet ännu.

Anonym sa...

Det är rätta tänket Anna-Maria! En liten bit på väg, många bäckar små heter det ju och jag är övertygad om att det ger reslutat om fler tänker "smått"! Jag tycker jag bidrar lite iaf. genom att inte handla så mkt i affärerna, genom att hämta mjölk direkt i hinken, kött från slaktarn i byn och ägg från hönsen i gårn´och bär, frukt, potatis, morötter, lök o allt därtill via odlat! Det är väl duktigt? *S* Eller kringgår man bara dilemmat kanske... nåväl, jag vet iaf att de jag köper hos ÄR ekologiska så då är jag nöjd! *svammel-kväll*

izza sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
izza sa...

Hallå där! Angående ekologisk barnmat så tänkte jag tipsa om märket "Hipp". På Coop brukar de ha väldigt brett sortiment på just det märket!

Det är så kul att se att fler och fler övergår till de ekologiska alternativen!

Ha det bra!

annamaria sa...

Jag har provat Hipp - eller inte jag kanske men dottern...gillar det!

Anonym sa...

Jag har hört att Sempers utökar sitt ekologiska sortiment under Ekologisk och närproducerad. Bättre än så blir det väl inte? Kolla www.semper.se/eko