lördag 20 oktober 2007

Carinas tungaNja kanske inte riktigt Carinas tunga. Har inte blivit kannibal. Dock är denna skapelse tillagad av Carina. Kokt Älgtunga. Jag har aldrig ätit älgtunga och blev erbjuden att smaka - självklart tackar man ja! Den skulle serveras på smörgås med majonnäs och skivad gurka. Jag är hemskt ledsen Carina - men det här är hemskt konstig mat. Jag tyckte att tungan såg rätt liten ut för att vara älg - fick då omedelbart förklaringen - jag hade fått tungspetsen. Ryser ner i tårna... Om någon önskar vidare recept på denna delikatess så lovar jag att förmedla detta.

Tack för en speciell smakupplevelse!

4 kommentarer:

Karin W. sa...

Ja, jag har växt upp på en lantgård där det mesta från slaktade djur togs tillvara på något sätt. Måste säga att kokt tunga hade jag svårt för att äta. Det tog emot någonting alldeles förfärligt.

Anonym sa...

Jag gillar tunga. Speciellt älgtunga. Oturligt nog var det så där 20 år sedan jag fick någon ...

Tunga kokt i vitt vin är inte heller dumt, för mig är det som en god kokt skinka med bättre konsistens, ungefär. Den rimmade tunga man får i affärerna är inte samma sak, den ska vara färsk från början.

Förut specialbeställde jag det till fest, för det var billig mat. Sedan kallade jag det vinkokt skinka och alla sa att "Det är så gott!"
De skulle bara ha vetat. ;-)

Fast ytskiktet är lite otäckt, därför måste den skivas tunnare än tunt.

Lisa sa...

Oh, lyllo! Jag älskar tunga och lagar det ofta. Börja med att strimla den och blanda med hemgjord majonnäs, en gnutta kesella, en aning fransk senap finhackade cornichons och syltlök och lägg på knäcke eller finn crisp.

annamaria sa...

Ja ni, era varianter låter faktiskt riktigt trevliga. tack för tipsen! Jag får nog ge tungan en chans till.