tisdag 30 oktober 2007

Lycklig Äkta Smålandstös idag!!!

Idag har jag gjort något vansinnigt jätte-roligt, superkul, underbart, jätte-töntigt, bonnigt och en härlig upplevelse!!!!

Jag har ystat OST!!! Även gjort alldeles äkta Ostkaka. På opastöriserad mjölk från Jerry på Öland.

Tur att man har en super-svärmor som kan inviga en i dessa hemliga konster. Recept och bilder kommer snart....så börja nu att ragga mjölk. Det duger inte med "köpe-mjölk" från ICA.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Håller med, nu är du äkta smålänning. Det har jag därmed aldrig lyckats kalla mej själv ;)men mamma lyckades däremot vill jag minnas.
Kul att du hittade till mej för då kunde ju jag hitta till dej, du har en massa kul du också. Ser att du länkat mej, vilket gör mej lite rörd. Då länkar jag dej med. Kul med utbyte!

annamaria sa...

Självklart länkar jag till de som jag gillar! En 7-barnsmamma som hinner blogga och dessutom bloggar om pyssel hon hinner med hemma. Sånt imponerar på mig! jag blir också jätte-glad för en länk;)

Karin W. sa...

Tack vare Frödinge vet hela Sverige vad småländsk ostkaka är. Här i Jämtland görs en variant som heter "brynost" eller "grynost" till jul i vissa familjer. Jag är osäker på namnet eftersom jag inte är född här. Den görs på sötmjölk (eller kärnmjölk och ostlöpe) grädde och messmör.

Martin sa...

Hej!
Jag kunde inte hitta din mailadress så jag tänkte jag svarar här i stället.
Jag tänkte bara säga att jag svarata på din fråga om restaurangtips kring Möllevångstorget, som du frågade efter på min blogg :-)