lördag 6 oktober 2007

Falsk fläskfilé????????????

Falsk fläskfilé måste nog vara det mest konstiga att laga. Jag läste ett recept på falsk fläskfilé - en färsrätt. Där färs kryddades med aromat och rullades sedan i i folie för att sedan skivas och stekas och detta skulle då likna fläskfile´. Har dessutom hört flera som säger att det är såååå gott. Är dock ytterst tveksam till detta...Varför i hela fridens...skulle man göra detta? Färsen är numera lika dyr som fläskfilé så jag tänker definitivt använda den rätta varan. Även om jag nu är smålänning så får det vara någon måtta på det hela!














Så här ska det vara!



Äkta Fläskfilé i goda marinader 4 p

2 fläskfiléer

Marinad 1:

3/4 dl salt ( ja det låter mycket men det blir så bra så,,,)

1 liter vatten

10 kvistar färsk rosmarin

5 pressade vitlöksklyftor

grovmalen svartpeppar

Koka upp vatten, salt och kryddor och låt svalna. Bryn fläskfilén runt om och stek färdigt i 125 grader varm ugn i 45 minuter.



Marinad 2

strimlat skal av 2 st citroner

1 dl finhackade örter ( jag tog oregano, timjan och persilja)

3 dl olja

Blanda alla ingredienserna till marinaden. Skär upp köttet och lägg det på ett fint fat och häll marinad 2 över.



Servera gärna denna goda och vackra sallad till:

Stora vita kokta bönor, nätmelon, papaya, tomater, rädisor, färsk spenat eller ruccola och gurka.


Inga kommentarer: