Gott både till vardags och som lite bjudmat! Servera med en god sallad och en smarrig dressing kanske...Självklart går receptet att dubblera.
Pastagratäng
4-6 p
500 g kokt pasta
2 dl riven ost
grillade inlagda paprikor i bitar
Bechamelsås
1,5 msk smör
1,5 msk mjöl
3 dl mjölk
salt och vitpeppar
Smält smöret, vispa ner mjölet. Späd med mjölken, vispa hela tiden tills såsen blir slät och blank. Salta och peppra. Smaka av, krydda ev. mer.
Köttfärssås
500 g blandfärs (vill man ha en vild variant på gratäng så funkar det utmärkt)
1 gul finhackad lök
1 riven morot
1 bit riven rotselleri
1 burk krossade tomater
2 dl vitt vin
1 tsk basilika
1 tsk oregano
1 msk socker
ca 10 delade cocktailtomater
salt och svartpeppar
Fräs lök, vitlök och färs. Krydda och häll i alla övriga ingredienser. Sjud ca 20 minuter.
Lägg först kokt pasta i botten på en form, häll hälften av färsröran och bechamelsåsen över + hälften av osten. Lägg sedan resten av pastan, såserna och den grillade paprikan över. Bechamelsåsen ska vara överst. Lägg resten av osten överst. Gratinera i ugnen 200 grader i 20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar