Google+ Followers

fredag 2 november 2007

Helgens Pastagratäng

Gott både till vardags och som lite bjudmat! Servera med en god sallad och en smarrig dressing kanske...Självklart går receptet att dubblera.




Pastagratäng

4-6 p

500 g kokt pasta
2 dl riven ost
grillade inlagda paprikor i bitar

Bechamelsås

1,5 msk smör
1,5 msk mjöl
3 dl mjölk
salt och vitpeppar

Smält smöret, vispa ner mjölet. Späd med mjölken, vispa hela tiden tills såsen blir slät och blank. Salta och peppra. Smaka av, krydda ev. mer.

Köttfärssås

500 g blandfärs (vill man ha en vild variant på gratäng så funkar det utmärkt)
1 gul finhackad lök
1 riven morot
1 bit riven rotselleri
2 finhackade vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
2 dl vitt vin
1 tsk basilika
1 tsk oregano
1 msk socker
ca 10 delade cocktailtomater
salt och svartpeppar

Fräs lök, vitlök och färs. Krydda och häll i alla övriga ingredienser. Sjud ca 20 minuter.

Lägg först kokt pasta i botten på en form, häll hälften av färsröran och bechamelsåsen över + hälften av osten. Lägg sedan resten av pastan, såserna och den grillade paprikan över. Bechamelsåsen ska vara överst. Lägg resten av osten överst. Gratinera i ugnen 200 grader i 20 minuter.


Inga kommentarer: