Google+ Followers

torsdag 29 november 2007

Thairäkor


Som sagt Thai-mat är min passion. Tyvärr inte makens. Just nu så kan jag drömma mig bort (nej inte till Thailand...jo kanske förresten) fast just nu så räcker det till thairestaurangen i Stan. Stark grön curry-mat ooohhh så gott! Den här grytan går inte heller av för hackor faktiskt.

Thairäkor
4 p
1 kg räkor med skal
4 limeblad
olja att steka i
1 röd paprika
1 msk grön currypasta
2 msk strösocker
1 tsk fisksås
2 morötter i slantar
1 burk kokosmjölk ( nu går det alldeles utmärkt att byta mot creme fraiche för de thaimatskänsliga)
lite maizenaredning
salt

Fräs currypasta och limeblad i oljan. Tillsätt koksmjölk och fisksås. Sjud några minuter. Tillsätt övriga grönsaker + lite maizenaredning sjud ytterliggare 5 minuter. Smaka av, salta lite om det behövs. Rör sist i räkorna, efter det får grytan ej koka. Värm och servera med ett gott Basmatiris.

Inga kommentarer: