![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhnWzFvfcjhq2q15OlrLjUi6xy8lCvnCVvwu88GBwbnROzYOn4jKmlTEwqDyPu_MVlP1Gw6J32TneJNPBHaMB9xboQxsjs9JZd9MMSlfZGbuCMpFK4F0pTl-3537RZM9w-GzpHaBEmU6-86/s400/PICT0411.jpg)
Som sagt Thai-mat är min passion. Tyvärr inte makens. Just nu så kan jag drömma mig bort (nej inte till Thailand...jo kanske förresten) fast just nu så räcker det till thairestaurangen i Stan. Stark grön curry-mat ooohhh så gott! Den här grytan går inte heller av för hackor faktiskt.
Thairäkor
4 p
1 kg räkor med skal
4 limeblad
olja att steka i
1 röd paprika
1 msk grön currypasta
2 msk strösocker
1 tsk fisksås
2 morötter i slantar
1 burk kokosmjölk ( nu går det alldeles utmärkt att byta mot creme fraiche för de thaimatskänsliga)
lite maizenaredning
salt
Fräs currypasta och limeblad i oljan. Tillsätt koksmjölk och fisksås. Sjud några minuter. Tillsätt övriga grönsaker + lite maizenaredning sjud ytterliggare 5 minuter. Smaka av, salta lite om det behövs. Rör sist i räkorna, efter det får grytan ej koka. Värm och servera med ett gott Basmatiris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar