lördag 3 november 2007

Rödkålssallad med tomat och basilikatapenad


Rödkål är så vackert! Egentligen är den nog vackrast när den bara är strimlad utan några tillsatser alls men såååå god med lite tapenad i. Denna sallad går att ändra hur som helst - byt tomattapenaden mot olivtapenad eller använd vanlig grön pesto. Denna varianten blev kalasgod till oxfile och chilipepparsås!

TIPS!! När du ska strimla kålen - dela huvuvdet på mitten, skär sedan med osthyvel över den "skurna" delen. Då blir strimlorna lagom tjocka - jag tycker det är knöligt att få de tillräckligt tunna annars. Dessutom en barnvänlig variant - så de minsta slipper använda kniven. Sedan att det blir kål över en stor del av diskbänken kan ingen människa hjälpa!


Rödkålssallad med tomat och basilikatapenad


4 dl strimlad rödkål
1 dl Färdig tomat och basilikatapenad (självklart gott med hemgjord också....)
½ dl olja
2 msk balsamvinäger
1 msk socker
salt och vitpeppar

Strimla kålen. Blanda kålen med tapenad. Blanda olja, vinäger, socker, salt och peppar. Blanda sedan vinägretten med kålen. Låt stå en stund innan servering.

Ha en trevlig lördag!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej
Nu har jag länkat till dig. Trevlig Helg.

Anonym sa...

ser spännande ut.. =)