Parmesanpaj med Oliver 4p
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
125 g smör
3 msk kallt vatten
Fyllning:
150 g riven parmesanost
100 g marinerade soltorkade tomater
2 dl mellangrädde
2 äggulor
Smula fettet i mjölet. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop degen i en pajform. Nagga och förgrädda pajskalet i 200 grader i 10 minuter. Ta ut skalet. Vispa grädden och blanda ner gulorna. Rör ner riven ost och strimlade tomater. Häll smeten i formen. Grädda pajen klar mitt i ugnen ca 20 minuter.
Pajen kan serveras både varm och kall. Serveras gärna med oliver, parmaskinka, ett gott bröd och en god olivolja att doppa brödet i + lite flingsalt.


Snön fullständigt vräker ner!!!!!!!!!!!!!!
3 kommentarer:
Parmesanpajen låter helt underbar, precis de smaker jag gillar. Så mysigt med julmarknad:)
Oj, det där verkar otroligt gottigt. Receptet är kopierat och inlagt i min receptpärm.
Hoppas det kommer lite roliga julmarknader häromkring också snart.
Hej. tyvärr vet jag inte om de finn osaltade. Jag ska hålla utkik=) /Pernilla
Skicka en kommentar