måndag 5 november 2007

Mina chili och vitlöksräkor

Eftersom många tycker att soppa är alldeles för dålig mat så kommer här förstås ett underbart recept på räkor i vitlök till kvällsvickningen.

Mina Chili och vitlöksräkor
4 p

1 kg stora räkor med skal
1 färsk röd chili
1 dl olja
125 g smält smör
4 finhackade vitlöksklyftor
finhackad persilja

Sätt ugnen på 225 grader. Skala räkorna. dela chilin på längden, skrapa ur kärnorna (om du inte vill ha lite mer sting). Skär chilin i små bitar. Häll oljan i en ugnsform, sätt in i ugnen tills oljan är riktigt varm. Tillsätt smör, vitlök och chili. Ställ i ugnen några minuter tills allt är bubblande hett. Lägg i räkorna, vänd runt och strö över persilja. Låt stå en liten stund. Servera dem sedan med ett gott bröd att suga upp den goda såsen med.

Gör detta! Det är så gott!!! Enkelt och supersmarrigt. Lite romatiskt käk egentligen, perfekt på en måndag.

1 kommentar:

lina sa...

Så fruktansvärt gott det där låter, det är nog ett måste att testa:)